ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΕ
Η συμμετοχή της Στ΄τάξης του 5ου Δ.Σ.Χολαργού στο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για το περιβάλλον που διοργανώνει η Δ/νση ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

Μάρτιος 2012_ΤΑΙΝΙΕΣ_ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ_ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ.jpg
Συμπληρώστε με δικά σας...

Αν σας αρέσει η ιδέα ακολουθήστε και συμπληρώστε με τις δικές σας επιλογές ώστε να συνδιαμορφώσουμε μαζί έναν χρήσιμο κατάλογο με μαθητικές ταινίες, animation, κουκλοθέατρο ή άλλο σχετικό. Ένα χρήσιμο εποπτικό μκαι ενημερωτικό διαδικτυακό τόπο όπου μπορούμε να δούμε ταινίες που παράγονται και προβάλλονται ή όχι σε φεστιβάλ στη χώρα μας ή αλλού.......THE DREAM OF THE TEENAGER-MOUSE from spyros siakas on Vimeo.A part of a series of animated films created by Spyros Siakas for the "Mairivi" puppet theatre show: "The mouse and his daughter" In this film the mouse-father and his daughter walk to meet the Sun which the mouse-father counts as the best groom for his daughter. This animation plays in the whole setting durring the puppet show.Μικρές Μουσικές Ιστορίες στον Καιρό της Κρίσης. Α' μέρος Short Animated Music Stor from spyros siakas on Vimeo.

Αυτή η ταινία είναι αποτέλεσμα του διαθεματικού project "Μικρές Μουσικές Ιστορίες στον Καιρό της Κρίσης" που βρίσκεται σε εξέλιξη στο 112 Δ.σχολείο Αθηνών στο συγκρότημα της Γκράβας. Οι μαθητές του σχολείου δημιουργουν μικρού μήκους ταινίες animation οι οποίες δείχνουν την διαδικασία μεταμόρφωσης σκουπιδότοπων σε μουσικά όργανα και σε εστίες χαράς.
Παράλληλα δίνονται με χιούμορ τρόποι καταπολέμησης της μιζέριας που είναι πιθανό να δημιουργηθεί σε σκουπιδότοπους και ειδικά σε καιρούς κρίσης.
This film is one of the outcomes of the project "short stories in the crisis era" which is in proccess in the 112 elementary school of Athens Greece (Grava). The pupils of the school through the creation of short animated films indicate the metamorphosis of dump-sites to instrumentals and huppy places.
In parallell they give us with humor several ways to confront the misery which might exist in dump-sites, mainly in a period of crisis


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Τα παιδιά της ΣΤ' τάξης του 3ου δημ. σχ. Λαυρίου, έφτιαξαν αυτό το animation , ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρους στον πίνακα και φωτογραφίζοντας με web camera τα διαφορετικά στάδια εξέλιξης της κάθε ζωγραφιάς. Τα παιδιά εναλλάσσονταν στους ρόλους ζωγραφικής/φωτογράφησης ώστε να συμμετέχουν όλοι και στα 2 στάδια της διαδικασίας.Το εργαστήριο αυτό έγινε στο τελευταίο μάθημα μουσικής της χρονιάς (2011) και ήταν ένας τρόπος αποχαιρετισμού με τα παιδιά της ΣΤ' τάξης.Υπεύθυνη δασκάλα μουσικής Τζίνα Σόκαλη.


ΧΕΛΙΔΟΝΑ
Αυτό το εργαστήριο animation,έγινε το 2010 ,στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής, με τα παιδιά της Δ' δημοτικού του 2ου δημ. σχ. Παιανίας. Υπεύθυνη εργαστηρίου Τζίνα Σόκαλη (δασκάλα μουσικής) Το γενικό πλαίσιο αυτού του εργαστηρίου είναι η διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης του animation στη διδακτική της μουσικής και συγκεκριμένα στη νοηματική απόδοση των στίχων ενός παραδοσιακού τραγουδιού.
Ως θεματικό άξονα έχει το έθιμο της χελιδόνας σύμφωνα με το οποίο,σε πολλές περιοχές της χώρας μας,την 1η Μαρτίου ή στις 21 Μαρτίου -- ημέρα της εαρινής ισημερίας-τα παιδιά γυρνάνε στα σπίτια κρατώντας ένα ξύλινο, αρθρωτό ομοίωμα χελιδονιού την «ΧΕΛΙΔΟΝΑ» και τραγουδούν ένα είδος καλάντων τα «χελιδονίσματα.» Μεταφέροντας το έθιμο στη σύγχρονη εποχή, το ξύλινο ομοίωμα χελιδονιού αντικαθίσταται με εικόνα animation η οποία επιχειρεί να αποδώσει όσα περιγράφουν οι στίχοι.ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ
Το video αποτελείται από μονταρισμένες στο movie maker ζωγραφιές των μαθητών, που έφτιαξαν εμπνεόμενοι από το τραγούδι " Μαύρη και γαλάζια νύχτα" , σε στίχους Γιάννη Ρίτσου και μουσική Νίκου Μαμαγκάκη, Το τραγούδι , που χρησιμοποιήθηκε και ως μουσική υπόκρουση στο video, το διδάχτηκαν στο μάθημα της μουσικής στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ" Υπεύθυνη δασκάλα μουσικής;Τζίνα Σόκαλη


ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ
Μαθητική ταινία για τη ρύπανση του νερού από την Α2 του 5ου Δ. Σ. Χολαργού 2009-10. H ταινία πήρε το Α΄βραβείο κατηγορίας 6-12 ετών στο camerazizanio 09. Επίσης πήρε ένα από τα 10 ομότιμα βραβεία της ΕΡΤ για τις ταινίες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος από παιδιά στο διαγωνισμό του 2010 και προβλήθηκε μαζί με τις
άλλες 9 στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας το 2011. Συμμετοχή στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Νάουσας 2010, συμμετοχή στο 1st Festival Internacional Pequeno Cineasta (International Young Filmmakers' Festival) 2010 στη Βραζιλία.
Η ταινία στήθηκε σε powerpoint και έγινε μετατροπή του σε βίντεο. Παναγιώτης Μίτσης

ΑΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΟ
TAIN_PAN.jpgΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΙΑΚΑ ΣΤΟ
SPYROS_2.jpgΕΝΑ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Μπορείτε να κάνετε ελευθερα download το βίντεο κλιπ του τραγουδιού ΤΟ ΓΑΛΑ για το κινητό σας τον υπολογιστή σας ή το κανάλι σας, τώρα και και στο youtube. Έτσι δε θα ξεμείνετε ποτέ από γάλα.
Το μουσικό αυτό βίντεο σκηνοθέτησε ο Σπύρος Σιάκας για λογαριασμό του συγκροτήματος "Ερωτες Πολεμιστές"

WE OFFER "MILK"
Milk is a music animated video (English Subtitles) directed by Spyros Siakas for the Greek rock group "EROTES POLEMISTES".
You can download it free for mobiles, channels etc.