Σπύρος Σιάκας10 Φεβρουάριος 11:50 π.μ.
Ημερολογιο συναντήσεων εργαστηρίου animationΣυνάντησεις: 4η και 5η Ενότητα: 2ηΣε αυτές τις δύο συναντήσεις ασχοληθήκαμε με τεχνικές animation κάθετης λήψης (animation με αλέυρι, χυλοπιτάκια, μανεστράκι και κολλάζ), όπως φαίνεται και από τα βίντεο που ήδη ο Παναγιώτης ανήρτησε στην ιστοσελίδα του εργαστηρίου μας Ταυτόχρονα συνεχίσαμε την προσπάθεια αξιοποίησης των δυνατοτήτων ελέγχου του ρυθμού στην διαδικασία λήψης της κινούμενης εικόνας ( επιβραδύνσεις επιταχύνσεις και πάυσεις)Eπιπλέον κατασκευάσαμε (και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό) πρωτότυπες, πρακτικές, ελαφριες και φτηνές φωτοτράπεζες για δημιουργία animation στην τάξηΑπό την επόμενη συνάντηση θα ασχοληθούμε με την υλποποίηση στο μοντάζ της νοηματικής σύνδεσης των τρισδιάστατων λήψεων της κούκλας με τις δισδιάστατες τεχνικές του animation. Παράλληλα το κάθε μ'ελος της ομάδας μας θα μπορεί να συνεχίσει με πρόσθετες λήψεις με όποια τεχνική θ'ελει και αν νομίζει οτι είναι σημαντικό για το προσωπικό του project.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!

Πώς να φτιάξετε μια φωτοτράπεζα με απλά υλικά

DSC00445.jpg


Τι θα χρειαστούμε:

Ένα χαρτόκουτο ή τελάρο Καλώδιο με ντουί και διακόπτη
DSC00426.jpg DSC00424.jpg
Επίσης:
  • ψαλίδι, κοπίδι, κόλλα
  • αλουμινόχαρτο
  • χαρτοταινία
  • βάση για ντουί (προαιρετικά)
  • λάμπα
  • πλεξιγκλάς σε μέγεθος που να καλύπτει το άνοιγμα του κουτιού μας

Βήμα 1:
Καλύπτουμε το εσωτερικό του κουτιού με αλουμινόχαρτο. Προσέχουμε να καλύψουμε κάθε τρύπα. Αν υπάρχουν σημεία που μπαίνει φως, τα καλύπτουμε με μαύρο χαρτόνι.
DSC00431.jpg DSC00436.jpg

Βήμα 2:
Στερεώνουμε το ντουί στον πάτο του κουτιού με χαρτοταινία.

DSC00433.jpg DSC00437.jpg

Βήμα 3:
Εφαρμόζουμε το κομμάτι πλεξιγκλάς στο ανοιχτό μέρος του κουτιού και το στερεώνουμε με χαρτοταινία. Πάνω του στερεώνουμε ένα φύλλο χαρτί ή ρυζόχαρτο.

DSC00443.jpg DSC00444.jpg

Παρασκήνιο:
Το δικό μας πλεξιγκλάς κόπηκε στο εργαστήριο! (Σημ.: Παιδιά, μην το προσπαθήσετε στο σπίτι!!)

DSC00441.jpg DSC00440.jpg DSC00439.jpg


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!