2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Σπύρος Σιάκας
Η δευτερη συνάντηση στο εργαστήριο animation για εκπαιδευτικούς και επιμορφωτές ολοκληρώθηκε.
Σε αυτή τη συνάντηση ασχοληθήκαμε με την δευτερη δραστηριότητα δημιουργίας σεναρίου που συμπλήρωσε την δραστηριότητα του προηγούμενου μαθήματος (ήταν κατά κάποιο τρόπο προέκτασή της). Ωστόσο, στην πορεία όλοι συνηδητοποιήσαμε και τις δυνατότητες αυτής της δραστηριότητας να λειτουργήσει και αυτόνομα σε μια εκπαιδευτική διαδικασία.
Πιο συγκεκριμένα, αρχικά έγινε επίδειξη των εικονογραφημένων σεναρίων που δημιούργησαν τα μέλη της ομάδας μας και τα οποία αφορούσαν στην απάντηση των ερωτημάτων και στην ολοκλήρωση των ημιτελών ταινιών που δημιουργήθηκαν στο προηγούμενο μάθημα.
Στην συνέχεια μετατρέψαμε τα εικονογραφημένα σενάρια σε ανιματικ, δηλαδή σε οπτικοακουστική μορφή με συγχρονισμό εικόνας και ήχου, με όσο γίνεται πιο απλά μέσα και χωρίς να χρησιμοπιησουμε κάποιο πρόγραμμα μοντάζ. Έτσι βιώσαμε όλοι μαζί ένα απλό και διασκεδαστικό τρόπο δημιουργίας οπτικοακουστικού σεναρίου στην τάξη. Δεν μείναμε μόνο στα δικά μας σενάρια αλλά επεκατθήκαμε και στην μετατροπή σε ανιματικ εικονογραφημένων σεναρίων μαθητών του 112 Δημ. Σχολείου Γκράβας στα οποία οι μαθητές δίνουν οδηγίες δημιουργίας animation.
Tέλος έγινε μια επίδειξη της δυνατότητας στυγχρονισμού εικόνας και ήχου στο stop motion pro, το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε για την λήψη του animation, σαν μια πρόγευση του επόμενου μαθήματος.
Τις δημιουργίες αυτού του εργαστηρίου μπορείτε να τις δείτε στο θαυμάσιο wiki http://erganimek.wikispaces.com/2o+MA%CE%98HMA που έχει δημιουργήσει ο Παναγιώτης Μίτσης για το εργαστήριό μας και ίσως και στην σελίδα της ομάδας μας στο faceμπουκ, εδώ όταν διάφορες τεχνικές παράμετροι το επιτρέψουν στον Πανγιώτη.
Στο ίδιο Wiki σύντομα θα αναρτηθούν και οι σημειώσεςι του εργαστηρίου. Αξίζει να το επισκεφτείτε και να γίνεται μέλη της ψηφιακής μας τάξης.
Α! μην το ξεχάσω.
α.Προστέθηκε και ένα νέο μέλος στην ομάδα μας, η Εβίτα, μετά την επιτυχημένη δοκιμασία δημιουργίας καφέ στην οποία υποβλήθηκε.
β. Η Ρένια μας έκανε μια παρουσίαση της πτυχιακής της εργασίας στην έναρξη του εργαστηρίου για να μας ζεστάνει μιας και δεν είχαμε σόμπα.

ΑΝΙΜΑΤΙΚ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΤΗΚΑΝ


ΑΡΓΥΡΗΣ 1 (Για συνέχεια στην ταινία με τον Αργύρη και το φάντασμα)


ΑΡΓΥΡΗΣ 2
(Για συνέχεια στην ταινία με τον Αργύρη και το φάντασμα)


ΠΕΙΡΑΤΗΣ 1
(Για συνέχεια στην ταινία με τον πειρατή)


ΠΕΙΡΑΤΗΣ 2 (Για συνέχεια στην ταινία με τον πειρατή)


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ (Από το Δημ. Σχ. Γκράβας)


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ (Από το Δημ. Σχ. Γκράβας)


Ο ΜΑΓΚΑΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ (Από το Δημ. Σχ. Γκράβας)

Ποια εκδοχή για τη συνέχεια του πειρατή σας άρεσε περισσότερο;

Ποια εκδοχή για τη συνέχεια του πειρατή σας άρεσε περισσότερο;

ΠΕΙΡΑΤΗΣ 1
ΠΕΙΡΑΤΗΣ 2
  Current Results

Ποια εκδοχή για τον Αργύρη;

ΑΡΓΥΡΗΣ 1
ΑΡΓΥΡΗΣ 2
  Current Results